Routes

E-Chopper

*COMing soon*

Op een relaxte manier de verrassende omgeving van Vlissingen ontdekken? Huur een e-chopper! Het comfortabele aan een e-chopper is dat deze geluidsarm is, zodat je onderweg gezellig kunt kletsen met elkaar. Geen uitlaatgassen uitstoot, fijn voor het milieu! De e- chopper heeft brede banden, waardoor die goed op de weg ligt. En je kan er zowel lange als korte afstanden mee rijden, leuk om bijvoorbeeld een picknick mee te nemen en langs de leukste bezienswaardigheden te gaan! Wij hebben genoeg leuke tips voor jou, waardoor de dag zo gevuld is.

de ROutes

E-Choppers (3)

rondje veerse meer en fort rammekens

Als eerste rij je naar Oost-Souburg. Hier kun je een kijkje bij de oude ringwal nemen. Vervolgens fiets je door Ritthem en Oudedorp naar Arnemuiden. Je rijdt over autoluwe weggetjes door een landschap van weilanden, akkers, rijen bomen en hoge luchten. Verderop steek je De Piet over, een zij-arm van het Veerse Meer. Links van de weg zie je bossen en daarna de ongerepte Middelplaten, enkele onbewoonde eilandjes. Wolphaartsdijk was ooit een eiland, nu is het ingebed in Zuid-Beveland. Je passeert De Hoop, een korenmolen uit 1808. Door het vlakke polderland fiets je naar Fort Rammekens dat oorspronkelijk uit 1547 dateert. Het is het oudst nog bestaande zeefort van West-Europa. Langs de Westerschelde rij je naar Vlissingen. Tijd voor een maaltijd in het restaurant van Dock FEC.

E-Choppers2

Highlights van walcheren

Op Walcheren is volop natuurschoon en cultuurhistorie te ontdekken. Zoals in Vlissingen, het startpunt van je route. Je fietst hier langs de haven, het Arsenaal en het MuZEEum. Fietsend over de boulevard kijk je mooi uit over de zee. Vervolgens fiets je vele mooie en groene kilometers door de duinen. Aan de ring in Zoutelande zie je de eeuwenoude Catharinakerk. Verderop kom je langs de Hoge vuurtoren van Westkapelle. Langs de kust fiets je verder naar het volgende oude plaatsje: Domburg. Je rijdt door het statige park rondom Kasteel Westhove, waarna je langs de weilanden en akkers naar Veere rijdt. Stap even af om van het unieke sfeertje te genieten, voordat je verder rijdt naar de volgende historische highlight: Middelburg. De route eindigt bij Dock FEC.

E-Choppers (1)

rondje dorpen op walcheren

Walcheren staat bekend om zijn prachtige kustlijn. Maar ook achter de dijken valt volop te ontdekken, zoals mooie dorpjes met een karakteristieke ring rondom eeuwenoude kerken. Nadat je in Vlissingen en in het Nollebos de benen hebt losgereden, buig je af naar Koudekerke. Vervolgens fiets je langs de Valkenisse Watergang. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte deze gracht deel uit van een Duitse stelling rondom Koudekerke. Je rijdt door het dorpsbos van Biggekerke, vervolgens fiets je vele kilometers tussen de weilanden en akkers. Tussendoor rij je even door het kustbos van de Manteling. Wat is het hier heerlijk rustig! Ten westen van Middelburg rij je over de Rorikshilweg. Hier zie je aan je rechterhand een karakteristiek Zeeuws fenomeen: een twaalfde-eeuwse vliedberg. De route eindigt bij Dock FEC.

Hoe werkt het?

Onze e-choppers zijn geschikt voor alle weersomstandigheden en de brede banden zorgen voor een stabiele wegligging. Door de lage instap en ruime single-seat zit de e-chopper comfortabel. Het dragen van een helm is niet verplicht. Ben je van plan om met een grote groep op stap te gaan? Neem vooraf contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.

E-Chopper huren in Vlissingen? Dat kan bij DOCK. Stap op een e-chopper en ontdek geruisloos de mooiste plekjes in Vlissingen en omstreken.

Spyder-Wheelz-strategie-2werwew